Tezgahlarda hamsi zamanı: Trabzonlu balıkçılar hamsiyi tuzlayarak saklama yöntemini öneriyor

Trabzonlu Balıkçılar Hamsinin Bol Avını Değerlendiriyor: Hamsiyi Tuzlayarak Saklamak İçin Öneriler Var

Trabzon’da tezgahlarda palamudun yerini hamsi almaya başladı. Geçtiğimiz günlerde hava koşullarının etkisiyle az avlanan hamsi, şimdi tekrar bolluğuyla dikkat çekiyor. Trabzon Balık Hali’nde hamsinin kilosu 100 TL iken, palamudun azalmaya başlaması balıkçıları endişelendiriyor.

‘HAMSİ BU YIL BOL’ diyorlar

Balıkçı esnafı Gökmen Aydın, “Bu yıl bol hamsi var. Fiyatlar çok uygun, hamsi ve istavrit 100 TL. Balık şu anda en uygun gıda maddesi. Vatandaşlar hamsiyi tuzlamaya başlayabilir çünkü avı bol ve yağlanmaya başladı” şeklinde konuştu. Aydın, hamsilerin tuzlanarak kavanozlara ve bidonlara yerleştirilmesini önerdi. Bu sayede hamsinin bir yıl boyunca bozulmadan saklanabileceğini belirtti. Tüketim için ise hamsilerin tuzunun çıkması için suda bekletilebileceğini ekledi.

Ahmet Çoğalmış ise hamsi fiyatının 100 TL civarında olduğunu, palamudun sezonunun ise bittiğini dile getirdi. “Hamsi sezonu başladı, palamutun yerini hamsi alacak” diyen Çoğalmış, diğer balık fiyatlarında hafta başı itibariyle değişiklik olmadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir