Tesla, Çin’de kuracağı ikinci fabrikası için inşaat ruhsatını aldı

Shanghai Pilot Serbest Ticaret Bölgesi Lingang Özel Alanı’nın yönetim komitesine göre, söz konusu proje, Tesla’nın ABD pazarı dışındaki ilk büyük enerji depolama fabrikası olacak.

Fabrikanın 2025’in ilk çeyreğinde seri üretime geçmesi bekleniyor. Mega fabrikada ilk aşamada yılda yaklaşık 40 GWh enerji depolama kapasitesine sahip 10 bin ticari amaçlı enerji depolama bataryasının üretilmesi planlanıyor.

Her birinin 3 MWh’den fazla enerji depolayabilen söz konusu ticari amaçlı enerji depolama bataryasının yenilenebilir enerji sistemi gibi çok senaryolu uygulamalarda kullanılacağı öğrenildi.

Tesla’nın Shanghai’daki mega fabrikası, sadece şirketin küresel üretim düzenlemesi kapsamındaki önemli bir optimizasyonu olmakla kalmayıp, Shanghai’daki yeni tip enerji depolama endüstrisinin gelişimi ile yeşil ve düşük karbonlu dönüşüme yardım sağlayacak.

Edinilen bilgilere göre, 200 bin metrekarelik bir alanı kapsayan proje 1 milyar 450 milyon yuanlık (yaklaşık 200 milyon 356 bin dolar) yatırımla gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x